Köpare och mäklare

Här finner du som Mäklare eller Köpare information om föreningen.

Det finns en sammanställd info till mäklare, maila styrelsen@storamossen1.se.

Dokument att ladda ner

 

Officiellt namn
Brf Stora Mossen 1.

Organisationsnummer
769609-1672

Förvaltare
Teknisk förvaltning Fastighetsägarna.
Ekonomisk förvaltning Fastum.

Hemsida
www.storamossen1.se

Avgiftshöjning
Styrelsen har inte beslutat om någon avgiftshöjning framöver.

Överlåtelseavtal
Överlåtelseavtal skickas till: styrelsen@storamossen1.se 

Om du köper en bostadsrätt via mäklare så är det denne som upprättar överlåtelseavtalet, om du köper direkt från säljaren är det denne som upprättar överlåtelseavtalet.

Medlemskap i föreningen
Medlemskap i Brf Stora Mossen 1 beviljas köparen/köparna av styrelsen. Medlemskap i föreningen är ett krav. Föreningen måste godkänna medlemskapet för att överlåtelsen ska bli giltig och registreras. När alla fullständiga papper är registrerade skickar styrelsen registrering, medlemsbevis och nya avier till dig som köpt.

Demokrati
Föreningens verksamhet styrs av stadgar som kan hittas här på hemsidan. En gång om året hålls ordinarie årsstämman där alla medlemmar har rätt att närvara och rösta om de beslut som ska fattas. Du kan som medlem lägga förslag till årsstämman genom att skriva en motion.

Lån
Säljarens lösta lån ska redovisas till den ekonomiska förvaltaren.

Årsredovisning och stämmoprotokoll
Se under årsredovisningar under rubriken ”Om föreningen”

Tvättstuga
Det finns en tvättstuga på Enhörningsgränd 6.

Fasadrenovering
Föreningen genomgår just nu en fasadrenovering som JM står för.

OVK
Alla föreningens lägenheter fick en godkänd OVK 2017.

Bostadsrättstillägg
Föreningen har inte gemensamt bostadsrättstillägg, vilket innebär att lägenhetsinnehavaren behöver ha ett bostadsrättstillägg.

Elavläsning
Elavläsning skall göras i samband med överlåtelsen. Säljaren ska säga upp abonnemanget och köparen ska teckna ett nytt abonnemang.

Överlämning
Lägenhetens tillhörigheter, t ex ”lägenhetspärmen”, medlemsinformation, nycklar, med mera skall lämnas över vid försäljningen. Säljaren ska visa köparen var lägenhetsförrådet ligger.

Parkering
Föreningen har 52 parkeringsplatser. Parkeringsplatsen ärvs inte automatiskt från den tidigare lägenhetsinnehavaren, utan nytt kontrakt måste tecknas med föreningen. Önskar du en parkeringsplats kan du kontakta den ansvarige i styrelsen som hanterar vår kö till parkeringsplatserna. Man kan även ställa sig i kö för byte av parkeringsplats.

Barnvagnar
Enligt brandföreskrifterna är det förbjudet att förvara brandfarliga och skrymmande föremål, exempelvis barnvagnar/cyklar/kassar, som står i vägen för evakuering och räddningsinsatser. Det finns barnvagnsförråd och andra förråd i husen.

Facebook
Det finns en grupp på Facebook för de som bor och är medlemmar i föreningen.